Maten fre 12 sep 2008.

Lars Björngrim  Harads bjuder på Älgrulader.

Lars Björngrims älgrullader

ca 800 g ytterlår av älg

bacon

 Lag

1 fl porter eller mörkt öl

1 dl svartvinbärssaft outspädd

0,5 dl kinesisk soja

1 köttbuljongtärning

1 tsk torkad timjan eller färsk då behövs mer

0,5 tsk svartpeppar mellanmalen

Sås

ca 5 dl spad

2 msk vetemjöl

1 dl grädde

Potatis gärna Linzer delikatesser

Gör så här;

Skär köttet i skivor.

Lägg en skiva bacon längs efter köttskivan och rulla ihop.

Fäst med en tandpetare.

Bland porter eller mörkt öl, svartvinbärssaft outspädd, kinesisk soja, köttbuljongtärning, timjan, svartpeppar i en låg, vi d panna.

Koka upp och lägg försiktigt i ruladerna.

Låt sjuda på svag värme så att köttet blir riktigt mört.

Smak efter ca 30 minuter och känn efter att det är mört.

Sila av spadet i en kastrull.

Rör ut mjölet i lite kallt vatten och red såsen.

Koka några minuter.

Tillsätt grädden.

Servera gärna till en god potatis ex. Linzer Delikatesser kokt eller rostad i ugn.