Fonduemiddag.

Maten fre 30 jan 2009. Fonduemiddag.

Maten sänds varje fredag 10,00 - 10,30. Med Kristina Wikström och Roger Kvarnström. Kolla in receptrutan så hittar du många matrecept.

 Fonduemiddag.

Buljong

1 liter vatten

Ca 1 dl vittvin

Ca 2 msk fiskfond

Ev. salt och peppar

Tillbehör

Fisk ex. filead lax eller nötkött, fläsk kött

Grönsaker, ca. 0,5 blomkål, 0,5 broccoli, 1 paprika, 2 morot, charlottenlök m.m.

Gör så här;

Häll vattnet i en kastrull och tillsätt vin, fiskfonden och ev. salt och peppar, koka upp. Smaka av.

Skölj, skala och skär grönsakerna i små bitar.

Skär laxen i mindre bitar.

Ställ fram grytan, grönsakerna, laxen och alla andra tillbehör på bordet.

Doppa grönsakerna och laxen i den varma buljongen.

Sås 1

ca 2 dl Crème fraice

0,5 dl Oregano färsk hackad

Limesaft

Salt

Gör så här;

Hacka oreganon och tillsätt crème fraice och limesaften. Smaka av.

Sås 2

1 äggula

Limesaft

1 tsk senap

1 vitlök

Rapsolja

Gör så här;

Tillsätt ägget, senap, limesaften och hackad vitlök.

Kör såsen med mixerstaven och tillsätt rapsoljan i en jämn stråle till rätt konsistens.

Servera gärna med rostat bröd, rostad klyft potatis och fler såser samt en grönsallad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".