Rårörda svarta vinbär med yoghurtmousse

Recept från Maten i Radio Norrbotten på försöksgården i Öjebyn, Svarta vinbär 18 september 2009

 

Rårörda svarta vinbär med yoghurtmousse

1 äggvita från länet
2 msk strösocker
0,5 vaniljstång
2,5 dl matlagnings yoghurt eller grekisk yoghurt från länet

Rårörda svarta vinbär

ca 2 msk strösocker
ca 2 dl svart vinbär från länet


Gör så här;

Vispa äggvitan fluffig, tillsätt socker och vispa till styvt skum.

Halvera och skär längs efter vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Vispa yoghurt med vaniljfrön.

Vänd ner yoghurten i äggsmeten.

Blanda socker och svarta vinbär.
Skeda upp moussen i små skålar eller ex glas och toppa med rårörda svarta vinbär samt gärna ett vinbärsblad.

Servera i små skålar eller höga glas och toppa med svarta vinbären.

ajer, till glass.