Småplock till lite av varje var dagens specialitet i Maten.

Maten fre 9 okt 2009. Inlagda grönsaker till småplock

Recept från Maten i Radio Norrbotten, den 9 oktober 2009

 

 

Inlagda grönsaker

1 kålrabbi

0,5 purjolök

¼ savoykål

2 cm ingefära

Lag

3 dl vatten

2 dl socker

1 dl ättika 12%

citron

1 tsk timjan

ca 2 tsk salt

1 vitlöksklyfta

Gör så här;

Skölj, skala och riv kålrabbin.

Skölj och skär savoykålen i småbitar.

Hacka även purjolöken i småbitar

Skal och riv ingefäran.

Riv skalet från citronen.

Koka upp ättika, vatten och socker.

Tillsätt salt, peppar, timjan, vitlöken, citron skal och saften.

Smaka av.

Lägg i grönsakerna.

Sätt burkarna i ugnen på 100 grader.

Lägg över i de varma burkarna.

Fyll inte burkarna ända upp.
Skruva på locket på en gång.
Vänd burkarna upp och ner så att det bildar vacum och det konserverar.

Ställ i kylskåpet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".