1 av 2
Grönsakspate.
2 av 2
Grönsakspate med spenatbladgarnering.

Morots och broccolipaté

Morots och broccolipaté Maten fre 26 feb 2010. Här nedanför ser du receptet.

ca 700 g morötter
3-4 ägg
ca 1,5 dl grädde

ca 2 tsk torkade kryddor ( timjan, oregano,basilika och dragon)

1 vitlök

ca 1.5 tsk salt
peppar
1 palsternacka
1 broccoli

2 ägg
1 tsk salt
peppar
ca 1 dl grädde

ca 1-2 tsk torkade kryddor ( timjan, oregano,basilika och dragon)

1 vitlök

Gör så här

Skala och skär morot och palsternacka i bitar.

Koka dem så mjuka att de går att mixa.

Skär broccolin i små buketter och stjälken i bitar.

Koka broccolistjälkarna och palsternacka, koka buketterna separat.

Grönsakerna bör  rinna av.

Kör morot till en puré i matberedaren.

Lägg i en skål.

Kör broccolistjälkarna och palsternackan till puré.

Blanda morots med 3 ägg, vitlök, örter, salt och lite peppar.

Blanda broccolipurén med 2 ägg, vitlök, örter, salt och lite peppar.

Smörj en 1,5 liters form.

Häll först ett lager morotspuré, stick ner broccoli bukterna och sedan broccolipurén.

 Grädda i ca 1 timme 1 75 grader ev. ställ formen på långpannan med lite vatten i.

Låt svalna något innan patén stjälps upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".