Fredrik Holmberg tar hand om Veckans Färsking.

Fredrik Holmberg är veckans färsking med Smiling at the sky

Veckans Färsking V 09. From mån 1 mars till fre 5 mars. 2010. Färskingen spelas tre ggr per dag i programpassen 06.00-09,30. 09,30-13,00. 15.00-16,30.

Låt.......Smiling at the sky.

Sång....Fredrik Holmberg.

Tid.......3,03 min.

-Fredrik Holmberg, är en Kalixkille som sjunger i Kalixbandet,"No Hablas". Fredrik är 38 år. Bor sedan 2 år på Lidingö tillsammans med sambo och dotter. "Pendlar" mellan STHLM och Kalix några ggr per månad för spelningar med coverbandet No Hablas som i år har 15-årsjubileum, har under februari spelat i Sangisrevyns orkester. Spelar även med diverse coverband nere i Sthlm.Låg etta på norrbottenslistan i början av 90-talet några veckor med låten "Drinkarens Torg".

När Fredrik flyttade till Lidingö. Kom han i kontakt med Peter Karlsson, gammal kalixbo och känd låtskrivare, som också bor på Lidingö samt Thomas Jacobsson gammal törebo, och de bestämde sig för ett samarbete. "Smiling at the sky", är första låten de gjort tillsammans och förhoppningen är att det skall bli ett 10-tal låtar för att i slutändan bli en fullängds-CD. Fredrik Holmberg är Grafisk formgivare.

Kompositörer för "Smiling at the sky" är: Peter Karlsson (fd KaliX), Thomas Jakobsson(fd Törebo)Fredrik Holmberg(fd KaliX).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista