1 av 5
En tryckkokare.
2 av 5
Mör och saftig rosmarin kryddad högrev.
3 av 5
Kristina Wikström testar tryckkokaregenskaper.
4 av 5
Potatis och morot kokta i en tryckkokare. Lättskurna.
5 av 5
Grönsaker i tryckkokaren.

Mör och saftig rosmarin kryddad högrev Maten fre 12 mars 2010

Idag gjorde vi mat med hjälp av en  tryckkokare.

Då sparar man tid, nyttigheter och miljön!

Recept.

ca 0,7 kg nötbog eller högrev

2 dl créme fraiche

1 dl mjölk

0,5 dl soja

0,5-1 tsk sambal oelek

rosmarin

salt och peppar

Gör så här;

Skär köttet i skivor.

Blanda créme fraiche, mjölk, soja , sambal oelek och rosmarin.

Lägg i köttet i tryckkokaren.

Häll över blandningen.

Sätt på locket.

Koka upp till högsta tryck, sänk sedan värmen.

Håll högsta tryck i ca 20 minuter.

Lyfta tryckkokaren åt sidan.

Låt trycket sjunka, ex.för att få en snabbare kylning ställ den i diskhon strila försiktigt kallt vatten över den.

Lägg köttet i ex. en ugn säker form.

Du kan eventuellt gratinera den i ugnen.

Servera med ex. korn som kokats med lite buljong  och en god sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".