1 av 2
Godis både för öga och gom
2 av 2
Maräng-skums-toppad morotsbrownies

Marängskumstoppad morotsbrownies

Maten fre 19 mars 2010. I radioköket Kristina Wikström och Roger Kvarnström.

Marängskumstoppad morotsbrownies

200 g smör eller margarin

4 dl strösocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

1 tsk bakpulver

1-2 morötter fint rivna

Marängskum

3 äggvitor

3 dl strösocker

ca 100-200 g ljus choklad

Gör så här

Rör smör och socker poröst.

Tillsätt äggen och rör om.

Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, morötter rivna och rör ner smeten.

Bred ut smeten i en smord långpanna.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Blanda strörsocker och äggvitor i en skål.

Vispa pösigt över ett sjudande vattenbad ca 5-10 minuter till en blank fast smet.

Skålen måste passa i kastrullen så att inte ångan kommer upp.

Ta bort från värmen och fortsätt vispa tills skummet svalnat.

Bred skummet över chokladkakan.

Ställ i frysen.

Smält chokladen i micron och pensla över marängskummet.

Skär i rutor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".