Förrätt med hjortron och lax

4 port.

ca 1 dl hjortronsylt (70 % hjortron)
ca 1 dl crème fraiche
ev. lite konjak
200 g kallrökt lax
4 st rågkaka t ex Polarbröd eller 4 st bakpotatisar

Gör så här:

Skär till rågkakan till hjärtan eller stick hål i potatisskalet med en gaffel.
Baka potatisen i ugn 200° ca 50 min eller i mikrovågsugn på högsta effekt ca 15 minuter för fyra potatisar.
Skär den varmrökta laxen i små bitar.
Lägg på rågkakorna eller på potatisen.
Blanda crème fraiche och hjortronsylt.
Ställ det kallt.

Servera såsen till rågkakan eller bakade potatisar, toppa med t ex dill eller purjolök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".