Apelsinfilegryta

4 port.

ca 0,4 - 0,5 kg Norrbottensproducerad fläskfilé eller courne
ca 2 dl matlagningsgrädde
ca 1,5 dl crème fraiche
3 st paprika (gul, grön och röd)
ca 1 tsk sambal oelek 2 st gul lök
1 st apelsin ca 0,5 dl rött vin
ca 1 tsk curry ev salt

Tillagning:

Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm bitar.
Bryn köttet i en gryta.
Skär paprikan och löken i bitar, fräs i grytan.
Låt sjuda ytterligare ett par minuter.
Tillsätt matlagningsgrädde, crème fraiche och rött vin.
Krydda med curry och sambal oelek
Tillsätt ev courne om du använder det.
Skala apelsinen och skär ut klyftorna från hinnorna och tillsätt i grytan.
Serveras med t ex kokt ris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".