Maten fre 21 maj

Grillningstips fre 21 maj 2010. Bengt Bengan Karlsson bjöd på grilltips vid Luleälven. Gäddvik, vid laxmuseet. Recepten finns längre ner på sidan.

Grillad Ananas med anisyoughurt.

Färsk ananas 1 st

Sweet chili sauce

Rörsocker

Matlagningsyoughurt

Limesaft

Flytande honung

Anis

Skiva ananasen lägg den i chilisåsen,blanda ihop ingredienserna till såsen (ta efter egen smak).

Strö rörsocker på ananasen strax innan grillningen.

Abborrpaketen

Abborrfile

Fänkål

Morot

Salladslök

Smör

Citron

Salt och peppar

Ta aluminium folie ark och smöra i mitten lägg dit fisken salta och peppra fyll på med fänkål,moroten och salladslöken som du har skurit i tunna skivor,klicka i smöret ta till sist och pressa citronsaft över allt. Vik ihop.

Limekräm

Philadelphia ost

Creme fraiche

Skal och saft från en lime

Salt och peppar

Rör ihop alla ingredienserna ställ åt sidan.

Grillad kyckling file med bacon kräm

Kycklingfile

Marinad

Bacon

Salvia (färsk)

Vitlök

Dijonsenap

Vit balsamvinäger

Flytande honung

Creme fraiche

Marinaden: Japans soja Sesam olja Raps olja Balsam vinäger Vitlök Gullök Salvia Peppar Fling salt

Koka kycklingfilen i hönsbuljong i 15-20 min. låt svalna lägg filen i marinaden medans den är varm.

Stek baconet i ugn knapert lägg upp på papper blanda ihop övriga ingredienserna till krämen C.f. dijon senapen vilöken salvian honungen vinägern fin hacka baconet men tillsätt det just före servering.

Bon appetit