Matiga röda våfflor med stuvning

 

2 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
ca 100 g smör
ca 250 g rödbetor rivna alt. ca 250 g morötter

Skala och riv färska rödbetor.
Mät upp vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, salt och ev. peppar i en bunke.
Blanda i mjölk, smält smör och ägg.
Vispa ihop till en jämn smet.
Blanda i de rivna rödbetorna.
Hetta upp ett våffeljärn.
Pensla eventuellt med lite fett första omgången.
Häll på ca 0,75-1 dl smet, bred ut eller pressa ned locket och grädda våfflorna.
Lägg våfflorna på t.ex. ett galler eller på en tallrik.
Du kan även använda morötter, spenat, purjolök eller potatis i smeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".