Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Broccolisoppa

ca 4 portioner

ca 300 g broccoli, färsk (förvälld) eller fryst
2-3 msk smör eller margarin
0,5 st purjolök
ca 2 msk vetemjöl
ca 0,75-1 dl mjölk
ca 1 liter grönsaksbuljong
1-2 st vitlöksklyftor
0,5 dl creme fraiche
salt
peppar

Skölj och skiva purjolöken.
Skär broccolin i små buketter.
Fräs purjolöken och broccoli i smör i en gryta.
Pudra över mjöl, späd med mjölken och ¾ av buljongen.
Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 min.
Mixa soppan i mixer, matberedare eller med en visp.
Tillsätt resten av buljongen om det behövs. 
Tillsätt creme fraiche, salt, peppar och riven eller pressad vitlök.
Strö över persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".