Potatislåda med sparris och broccoli

 

ca 5 st kokta potatisar, kalla
50 g grön sparris, förvälld
50 g broccoli, förvälld
1,5 dl lätt crème fraiche
Ca 3 msk riven ost
1 msk dill, hackad
0,5 tsk citronsaft eller citronpeppar
Salt och peppar

Dela broccolin i mindre buketter. Lägg sparris och broccoli
i en ugnsfast form.
Skiva potatisen och lägg ovanpå.
Blanda ihop crème fraiche, ost och dill.
Smaksätt med citronsaft eller citronpeppar, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 graders övervärme.
Slå såsen över potatisen.
Gratinera i ugnen cirka 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".