Piroger

Ca 32 st

Fyllning 1:
100 g färsk bladspenat
ca 0,5 st purjolök
smör, Norrmejerier
ca 0,5 dl ost, Krutrök, Norrmejerier
salt, svartpeppar
Hacka spenaten och purjolöken, fräs i smör.
Blanda spenatfräset med riven ost.
Krydda med salt och svartpeppar.

Fyllning 2:
ca 400 g potatis
ca 0,5 st purjolök
¼ - ½ st rökt sik från länet
ca 0,5-1 dl ost, Krutrök, Norrmejerier
salt, svartpeppar


Skala, koka och pressa potatisen.
Skölj och hacka purjolöken.
Dela siken i små bitar.
Riv osten.
Blanda alla ingredienser.
Krydda med salt och svartpeppar.
Ca 8 st smördegsplattor, frysta
1 st ägg
Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg fram smördegsplattorna för att tina.
Kavla ut smördegsplattorna till ungefär 8 x 8 cm.
Skär plattan i 4 bitar.
Klicka på fyllning och vik ihop till trianglar.
Se till så att kanterna fäster, tryck med en gaffel
för att få ett fint mönster.
Vispa upp ägget och pensla på pirogerna
Grädda pirogerna i ca 10 minuter, eller tills de har
fått fin färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".