Påskfat

 

Ca 1 huvud sallad, blandad från Sverige
¼ st rättika
2 st ägg
2-3 st potatis från länet
ca 0,5-1 st röd lök
0,5-1 dl ärtor marinerade
2-4 st strömming, stekt och inlagd från länet
0,5-1 msk kapris

Koka och skiva äggen.
Koka skald och skivad potatis eller om det blev kvar
från t ex lunchen.
Skala och riv rättikan, hacka löken.
Skölj och riv salladen i bitar, strö ut den i t ex en pajform
av glas.
Lägg ut den kalla potatisen på salladen.
Lägg på rättikan, strömmingen i bitar.
Strö över ärtorna, kaprisen och löken.

Dressing:

2 dl gräddfil, Norrmejerier
1-2 vitlöksklyfta
ca 0,5 tsk citronsaft
dragon
ca 0,5 dl gräslök, hackad
salt
peppar

Hacka gräslöken.
Pressa vitlöken.
Blanda ihop alla ingredienser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".