Marinerade ärter och bönor

 

Ca 5 dl kokta ärtor (gröna eller gula)
eller bönor (bruna eller vita)
2 msk pressad citron
3 msk vatten
3 msk rapsolja
0,5-1 st rödlök
1-2 st vitlökskyftor
ca 0,5 tsk salt
peppar
salladskrydda, från länet t ex Palogårdens

Blötlägg och koka ärtorna och bönorna enligt anvisning
på paketet.
Häll av kokspadet då de är mjuka.
Blanda citron, vatten, rapsoljan, lök, vitlök, salt, peppar
och salladskrydda.
Ärtorna och bönorna drar åt sig dressingen bäst om
dom är varma, men det går också bra att slå dressingen
över kalla ärtor/bönor.
Låt gärna stå och dra några timmar före servering i kylskåp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".