Burgare

4 personer

0,5 kg köttfärs eller cornfärs
2 dl filmjölk
¾ dl ströbröd
1 msk ketchup
1 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
ca 4 st vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
0,5 dl mynta färsk
ca 0,5 msk spiskummin
2 stänk tabasco

Blanda filmjölk, ströbröd, tomatpuré, ketchup och vetemjöl.
Pressa vitlöken och tillsätt den.
Låt svälla ca 10 minuter.
Rör ner ägget och de övriga ingredienserna.
Arbeta inte smeten för mycket. Forma burgarna.
Stek i grillpanna.
Kan ätas både kalla och varma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".