Hjortronfylld rulltårta

 

3 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl kesella
ca 2 msk hjortronsylt från länet

Vispa ägg och socker poröst.
Sikta ned mjöl och bakpulver.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda kakan ca 5-7 minuter i 225 grader.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med strösocker på.
Låt kakan kallna.
Blanda kesella och hjortronsylt.
Bred fyllningen över kakan.
Rulla ihop kakan till en rulltårta.
Vira bakplåtspappret runt rulltårtan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista