Torgny Sandgren sjunger veckans färskinglåt. <br>Foto Maria Hedberg

Veckans Färsking med Torgny Sandgren

Veckans Färsking . V 43. Från mån 25 till fre 29 okt 2010. Låten spelas tre gånger per dag vecka 43.

Låt..........Blåljus.

Artist......Torgny Sandgren.

Tid.........3,15 min.

Torgny Sandgren, född och uppvuxen i Arvidsjaur. Under de senaste årenhar han spelat live och på skivor med Johan Piribauer (också Arvidsjaur), men har nu börjat spela ute med eget band och egna låtar. Musiken har sina rötter i klassik rock, blues och visor. Svenska texter och eget material är utgångspunkten.

Under året har Torgny hunnit med några spelningar, bland annat på festivalen Gumboda hed, då han och hans kompisar lirade efter Brolle på stora scenen. Nu under vintern har ett antal låtar spelats in, bland annat veckans färsking "Blåljus", och repetitioner har påbörjats inför en mindre turné i Thailand!

- Ja! Det är en helt galen grej faktiskt! Vi ska lira på en internationell  Bluesfestival i Phuket i februari, men också göra några klubbspelningar! Det här ser vi verkligen fram emot, hela bandet, kommenterar Torgny Sandgren. Musikerna som medverkar på "Blåljus", är:

Älvsbysonen Lars Strand (trummor),

Ronald Wikström på (keyboard) och

Johan Sundström (bas), båda från

Arvidsjuar, samt

Lennart Vedin från Östhammar (gitarr).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".