Försvinnande god ...

Pingsttårta med kolaglasyr

 

5 st ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 msk kaffe
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao 

Glasyr:

0,5 dl mellangrädde
100 g smör
0,5 msk kaffe
1 msk kakao
0,5 dl sirap

Lägg ägg och socker i en skål och vispa pösigt.
Smält smöret, tillsätt kaffet.
Häll ner i ägg- och sockersmeten.
Vänd ner mjöl, bakpulver och kakao.
Häll smeten i en smord rundform och grädda
i 175 grader i ca 30 minuter eller tills kakan
är genomgräddad (använd provsticka).  

Koka glasyren i en kastrull några minuter, rör om
tills glasyren har tjocknat lite.
Häll glasyren över den varma kakan.

Servera gärna med vispad grädde och t ex vinbär eller andra bär från länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".