Fyllt matbröd

 

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk socker
1 msk smör, Norrmejerier (rumstempererat)
1 dl grahamsmjöl
ca 5-6 dl vetemjöl 

Fyllning:

2 dl riven ost
50 g smör, Norrmejerier
ca 2 msk persilja
ca 2 msk timjan
0,5-1 pressad vitlök
1 tsk oregano
salt


Smula jästen i en bunke och tillsätt det ljumma vattnet.
T illsätt salt, socker, smör och mjöl.
Arbeta degen smidig och slät.
Låt jäsa övertäckt i bunken i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Rulla ut en längd och kavla sedan ut en rektangulär platta.

Fördela fyllningen jämt och rulla ihop till en ”rulltårta”.
Skär rulltårtan i bitar, lägg bullarna på bakplåtspapper.

Grädda bröden i 200° i 5-10 min i nedre delen av ugnen.
Låt svalna på galler utan bakduk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".