Maten 4 mars 2011

Varm lunchsallad för 2 personer

Renee Nilsson, husfru på residenset i Luleå bjuder på varm lunchsallad för 2 personer.

Varm lunchsallad för 2 personer

1) Fräs 1/2 strimlad rödlök och några champinjoner eller egen plockad svamp. Tillsätt skuren färsk ananas, tomater, paprika i olika färger. Låt detta steka ihop snabbt och tillsätt fint strimlad salladskål smaka av med salt, peppar och färsk timjan.

2) Lägg upp direkt på tallrik. Garnera med till exempel machésallad, pinjenötter, ringla en god olivolja över och till sist lite flingsalt.

Ät salladen med ett gott grovt bröd. Doppa brödet i den goda oljan som blir på tallriken av alla goda aromer från salladen.

Gott och hälsosamt!

Eller som komplement till en köttfärsbiff, bräckt kassler eller stekt korv, eller kokt torsk osv. osv. I stället för potatis eller ris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista