Kålrabbi i panna

 

ca 1- st kålrabbi
ca 1 msk smör
salt
1 persilja

Skala kålrabbin och skär i strimlor.
Stek kålrabbin i smöret, salta och tillsätt hackad persilja.  

Kålrabbi är mycket god att dippa, att servera som råkost
eller i sallader. Den går också utmärkt att koka några
minuter och servera varm.
Den kan också användas i soppor, grytor, stuvningar,
gratänger m.m.

Det finns olika sorter av kålrabbi, vissa är ljusgröna,
andra är blå eller med blåröda knölar.

Det är den uppsvällda stamdelen som används.
Man skalar bort det tunna gröna eller violetta skalet.
Fruktköttet är vitt, saftigt och väldigt krispigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".