1 av 3
2 av 3
3 av 3
MG studio
Veckans Färsking V45 2011

Det kostar på att göra en låt

Lyssna på Veckans färsking: Crocodile Tears - Leap Of Faith
4:06 min

Låten heter Leap Of Faith. Gruppen Crocodile Tears. Det här är Veckans färsking som handlar om att komma över hinder i livet.

En idé på en låt kan leda till en helt ny sammansättning av musiker.

Så är det faktiskt med Veckans färsking. Det var Joacim Nilsson från Boden, som hade grunderna till en låt. Han presenterade idén för sin gode vän Thomas Byberg. De två bestämde sig för att skriva klart låten och spela in. Det blev ett sidoprojekt som fick namnet Crocodil Tears.

Det blev jobb i några månader. Sen inspelning hos Marcus Jacobsson Garbom i Luleå. Marcus fick även spela leadgitarr på inspelningen och Marcus kompis Axel Moe spelade trummor. Ett samarbete mellan olika musiker, som annars spelar i andra grupper.

– Låten handlar om att komma över olika hinder i livet, och att inse att hur mycket man än vill, så kan man inte alltid hjälpa nån annan att inse vad som är bäst för dom själva. Utan ibland måste man kliva åt sidan och låta personen själv göra misstagen för att inse vilken väg dom ska gå, berättar textförfattaren Joacim Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".