Omelett med grönsaker från länet

 

ca 1-2 msk smör eller rapsolja
3 st potatisar, mandel
¼ st purjolök
ca 2 st blad mangold eller spenat, nässlor
4 st ägg
salt och peppar
chilipeppar  

Skala, skölj och skär grönsakerna i bitar.
Fräs potatisen i smör i en stekpanna.
Tillsätt purjolöken och mangolden.
Smaka av med salt och peppar.
Vispa äggen i en skål.
Smaksätt med salt, peppar och chilipeppar.

Häll blandningen över grönsakerna i stekpannan
och stek tills äggen har stelnat.
Vänd upp omeletten på en skärbräda och skär
den i tårtbitar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".