1 av 2
Tabascobrownies och macarones, bakade av Annika Pettersson. Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio
2 av 2
Annika Pettersson driver bloggen Sockerbagerskan. Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio
Luleå

Sockerbagerskans tabascobrownies

Annika Pettersson är en bakningens superhjälte. Vill du ha klenätter, struvor eller pariservåfflor - Annika fixar! Vill du ha en trevåningstårta som smakar lakrits och hallonsylt och är formad som ett parkeringshus - inga problem! Hon driver tårtbloggen sockerbagerskan och under onsdag morgon kom hon till Sommarradion för att bjuda på godsaker och bjöd på ett recept.

Tabascobrownies

  • 200 g smält smör
  • 4 ägg
  • 1 msk tabascosås
  • 1 dl kaffe
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl kakaopulver
  • 3,5 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 75 g finhackad mörk choklad

Vispa ihop smör, ägg, tabasco och kaffe.

Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.

Häll smeten i ugnsform (ca 20 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 25-30 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista