Veckans färsking v 49 2012

Ramblin' Minds 25-årsjubilerar

3:11 min

Ramblin' Minds firar i år 25 år som band och har precis släppt en ny cd. Nu är de Veckans färsking i P4 Norrbotten.

När de startade 1987 var de en kvartett med Anna Wedin, sång och bas, Anders Wedin, sång och gitarr, Leo Holmberg, sång och gitarr och Katarina Pettersson, trummor.

Under mitten av 90-talet jobbade de under några år mycket tillsammans med Ronny Eriksson och i samband med det blev Mikael Bäckman, munspel, permanent medlem. Med Ronny gjorde de två fulllängds-cd, några singlar turnéer och en del tv. Bland annat serien "Lid i natt".

Den första cd:n i eget namn, "Strollin", kom 2000. Den andra, "In a sober mind", 2005 Och den tredje nu, 2012; "In a blue mood".

Efter en turné med Norrbotten Big Band 2004 kände gruppen, att de ville ha en egen saxsektion. Så sedan dess har Ramblin' Minds anlitat Horny Minds på många spelningar.

Horny Minds är Tomas Johannesson, barytonsax och Stefan Tjerngren, tenorsax. Ramblin' Minds håller sig också med en pianist, Mathias Lundqvist som medverkar då och då.

Ramblin' Minds spelar över hela landet och gör då och då en avstickare till Norge och Finland. De har även spelat i Ryssland vid ett tillfälle, 2009.

Roger Kvarnström

Roger Kvarnström.

P4 Norrbotten
roger.kvarnstrom
@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista