1 av 4
Den tyske ägaren av företaget European speed club. Danny Feail, har själv varit en framgångsrik racerförare.
2 av 4
Roger Kvarnström fick testa en ny Porsche 911. Pris 1,2 miljoner svenska kronor, under sändningen.
3 av 4
Många porschebilar var det.
4 av 4
Kristoffer Hotell Laponias ägare, Danny Feail European speed club ägare och Nadja är alla tre stolta att det tack vare den nya turismen kan erbjuda fler jobb.
Arvidsjaur tis 12 mars 2013

Tyska bilentusiaster lockas till Arvidsjaur för att köra på is...

Två gånger i veckan kommer ett 15-tal bilkunniga tyskar och andra mellaneuropeer till en isbelagd sjö 2 minuter från Arvidsjaurs flygplats. På den isbelagda sjön som faktiskt heter Snirkelsjön kör deltagarna de senaste modellerna av Porsche, Audi, Ferrari, Volkswagen mfl.

Det blir en fyradagars vistelse med exotisk vistelse i kyla, mörker, snö, is och kvällskörning i fullmåne och norrsken med eldar efter isbanan. En inkomst för kommunen som ger mer per person än det ger per person för alla biltestare som finns i de fjällnära kommunerna. Nätterna spenderas i centralortens hotell, som kunnat anställa för att klara ruljansen, säger Kristoffer Lundgren hotellchef Lapponia Hotel, till P4 Norrbotten som sände från isvägarna tisdag den 12 mars 2013. Kl.10:33 till 11:30.

Klicka på knappen här intill så kan du lyssna på reporter Roger Kvarnström som var där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".