1 av 3
Sten Laus med sin Honda
2 av 3
Anders Jonsson med sin Ducat 999i
3 av 3
Roger Kvarnström provar en Italiensk Ducati 999
17 juni 2013

Ride to work,Morotcykel till jobbet tredje måndagen i juni

Ride to Work, dagen då  alla motorcyklister uppmanas att ta hojen till jobbet! Den första Ride to Work -dagen var 22 juli 1992.

2008 ändrades datum till tredje måndagen i juni. Denna förändring gjordes för att klimatmässigt bättre tillgodose motorcyklister i hela världen, och att ge fler möjlighet att delta.

Idén kommer från en amerikansk motorcykeltidning. Det har nu utvecklats till en internationell demonstration. För att visa upp hur många motorcyklister det finns. Att de flesta är vanligt folk. Att motorcyklar minskar trängselproblem i storstäder och tar mindre plats på parkeringar. Motorcykeln både ett transportmedel och nöjesfordon. Entusiasterna menar att motorcykeln är helt enkelt bra för samhället. År 2000 bildades en icke-vinstdrivande organisation, Ride to Work, för att hjälpa till att organisera och främja Ride to Work Day.

Anders Jonsson, ledamot i SMC Norrbotten, berättade om dagen när P4 sände från Anders motorcykelverksatd i Rosvik. Kl 10,30 till 11,30. Där fanns också Sten Laus med sin nya Honda.Du kan förståss lyssna på sändnimngen genom att gå in på vårt sändningsarkiv.

Reporter Roger Kvarnström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".