Bruccetta (rostat bröd) med morotsröra

 

4 skivor fullkornsbröd
2 st morötter från länet
ca 0,5 dl färsk timjan
¼ st pressad citron
salt och peppar
ev. Västerbottensost, Norrmejerier 

Gör så här:

Skala morötterna och skär i bitar.
Koka i lättsaltat vatten till de är mjuka.
Mixa morötterna med timjan och pressa ner citron.
Salta och peppra.
Smaka av.
Rosta brödskivorna i 200 grader några minuter.
Bred ut morotsröran på brödet och strö eventuellt
över lite ost och gratinera några minuter. 

Serveras som t ex förrätt.
Morotsröran kan också serveras som grönsak till
gnocchi och pastasåsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".