Stekt lax med chiliräkor

(4 port.)

500-600 g laxfilé, à 125-150 g, från länet
1 msk rapsolja
1 tsk citronpeppar

Chiliräkor:

500 g räkor med skal (mindre mängd utan skal)
1 st rödlök
1-2 st vitlöksklyftor
1 st grön chili ex. jalpeno
1 dl chilisås
3 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt

Skala och hacka räkorna grovt.
Skala och finhacka den röda löken och vitlöken.
Skölj, kärna ur och strimla chilin.
Blanda samman chilisås med olja, vinäger och salt.
Rör i de hackade räkorna, löken och chilin.
Stek laxen i oljan ca 5 minuter per sida
eller 200 grader i ugnen.
Krydda med citronpeppar.
Servera laxen med de heta räkorna till.
Kokta potatisklyftor och en blandad sallad passar bra till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".