Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Köttbullar

(4 port.)

400 g älgfärs, från länet
100 g fläskfärs, från länet
1 dl ströbröd
3 dl vatten
1 st finhackad eller riven gul lök
1,5 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
1 ägg 

Blanda vatten och ströbröd och låt det svälla en stund.
Finhacka eller riv den gula löken.
Blanda alla ingredienser till en smidig smet.
Smörj en långpanna med smör.
Forma till jämna köttbullar med lätt fuktade händer.
Lägg köttbullarna på långpannan.
Stek i ugnen på 225 grader ca 30-40 minuter
(eller i en stekpanna).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".