Lingonkaka

4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 st ägg
3 tsk bakpulver
150 g smält smör, Norrmejerier

Rårörda lingon:

ca 3 dl lingon, från länet
ca 0,5-1 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör, Norrmejerier 

Rör ihop vetemjöl, strösocker, ägg, bakpulver och
smält smör.
Tryck ut smeten i en pajform.
Mixa lingon och strösockret.
Bred över pajdegen.
Rör ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker
och det smälta smöret.
Bred över de rårörda lingonen.
Grädda i 200 grader ca 15 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".