Eldig Valborgsgryta med korv

ca 4 - 6 portioner

ca 400 g mager korv / skinka från länet
100-150 g het korv från länet
1-2 gula lökar
1 squash
1 st purjolök
1 fänkålsstånd
1-2 st morötter, i stavar
4 medelstora potatisar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rapsolja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
ca 1 1/2 dl Matlagningsgrädde, från länet
2 tsk örtkryddor, från länet
torkad chili
honung från länet
timjan eller kryddkrasse
ev. lätt creme fraiche

Gör så här
Skala och skär grönsakerna i rätt så grova bitar men potatisen i mindre bitar.
Fräs allt i smör i några minuter.
Salta och peppra.
Tillsätt vinäger, tomatpuré, vatten, buljongtärning, grädde och örtkryddor.
Låt koka ca 10 min. Garnera med timjan eller kryddkrasse.
Servera med ett gott bröd och ev. en klick lätt creme fraiche.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista