Adventsgryta med snacks

ca 10 snacks ( starka korvar) från länet

10 gula små lökar (ca 2,5 cm)
10 röda små lökar (ca 2,5 cm)
1 vitlöksklyftor
ca 1 msk grönpeppar hackad
1-2 morötter skivade från länet
ca ¼ dl rapsolja
ca 2 dl bönor vita
ev. 6 cornichonger
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
ca 2 dl svagdricka från länet
1 dl skållad mandel
ca 0,5 msk japansksoja
ljus maizena redning
vitpeppar
ev. salt
1-2 dl creme fraich från länet
ev torkade blåbär som garnering från länet

Gör så här:
Skala och skiva morötterna.
Skala och dela löken på längden.
Skålla mandeln.
Fräs lök, vitlök och morötter i oljan.
Tillsätt bönor, cornichonger, vatten, grönsaksbuljong, svagdricka, mandel, soja och låt sjuda på svag värme.
Red med maizenan och tillsätt creme fraichen.
Smaka av.
Salta och peppra om det behövs.
Servera gärna med t. ex. korngryn eller ris kokat i grönsaksbuljong och saffran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".