Norrländska chokladkarameller med bär från länet

ca 200 g ljus blockchoklad
ca 50 g smör från länet
t.ex. frysta hjortron, åkerbär, hallon från länet

Gör så här:
Bryt sönder blockchokladen och smält den i microvågsugnen eller vattenbad. (Värm vatten i kastrull, ställ en vanlig, djup tallrik som lock ovanpå på kastrullen - den måste täcka helt).
Tillsätt smöret i blockchokladen skuren i mindre bitar och Rör om.
Klicka smeten i formar, tryck ner ett bär i varje och ställ dem att svalt tills de stelnat.
 
 
Myrbollar med hjorton
200 g hasselnötter
ca 1 dl jordnötsolja
ca 2msk honung från länet
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl hjortronsylt
 
ca 200 g blockchoklad
 
Gör så här;
Hacka hasselnötterna fint i matberedare.
Tillsätt jordnötsolja, vaniljsockrer och honung, rör till fin smet.
Tillsätt hjortronsylten i slutet.
Forma till små bollar/kulor.
Ställ i frysen ett tag.
Doppa bollarna i smält blockchoklad.
Ställ i frysen så de stelnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".