Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsstils- och kulturmagasin med aktualiteter, reportage, gäster, tävlingar och god musik.

Vitkålsgratäng från pannan

Publicerat tisdag 3 oktober 2006 kl 11.06
Vitkålsgratäng från pannan. Foto Roger Qvarnström

ca 4 potatisar från länet
ca 1/4 huvud vitkål från länet
1-2 msk honung från länet
1 gul lök
2 msk rapsolja
ca 1 tsk vitvinsvinäger
soja
ca 300 g köttfärs från länet
0,5 buljong tärning
ca 1-2 dl vatten
timjan
salt
peppar


Gör så här:
Skala och riv potatisen.
Skölj och skär kålen i centimeterstora bitar eller mindre.
Skala och hacka löken.
Fräs kål och löken i rapsolja.
Blanda färsen, potatisen, salt, peppar och timjan.
Ta upp hälften av kål och löken på ett fat.
Fördela köttfärsblandningen i stekpannan och tryck ut till en stor platta som täcker kålen och löken under.
Fördela kål och löken på färsen och häll buljongen vid sidan om i pannan.
Lägg ett lock på stekpannan och låt puttra under lock ca 10-20 minuter.
Servera med potatisen, sallad med 1, 2, 3 gurka, lingonsylt och tunnbröd från länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".