Vitkålsgratäng med svamp och korngryn från pannan

ca 1-2 dl kokta korngryn
ca 1/4 -1/2 huvud vitkål från länet
1-2 msk honung från länet
Ca 1 tsk vitvinsvinäger
1 gul lök
2 msk rapsolja
soja
ca 2 dl hackad svamp gärna från länet
1 buljong tärning
ca 1-2 dl vatten
timjan
salt
peppar
 
Gör så här:
Koka korngryn med grönsaksbuljong och lite soja så att dom får färg och smak.
Skölj och skär kålen i centimeterstora bitar eller mindre.
Skala och hacka löken.
Fräs kål i rapsolja och tillsätt honung, vitvinsvinäger, salt, peppar och ev. lite soja.
Ta upp hälften av kålen på ett fat.
Hacka svampen och löken i matberedaren.
Fräs svampen och löken i rapsolja, salt, peppar och timjan.
Blanda i kokta korngryn.
Fördela blandningen i stekpannan och tryck ut till en stor platta som täcker kålen.
Fördela kålen på blandningen och häll buljongen vid sidan om i pannan.
Lägg ett lock på stekpannan och låt puttra under lock ca 10-20 minuter.
Servera med potatis, sallad med 1, 2, 3 gurka, lingonsylt och tunnbröd från länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".