Om Radioapans knattekanal

Med Radioapans knattekanal erbjuder Sveriges Radio en hel kanal med bra barnmusik!

Radioapans knattekanal är kanalen som spelar välkända barnvisor, men också kanalen där ny musik skapad för barn har sin självklara plats.

Det är barnens blåa kompis Radioapan som pratar mellan låtarna i kanalen. Och vi sänder alla dagar från klockan sex på morgonen till klockan åtta på kvällen.

Barnen som lyssnar får chansen att upptäcka och bekanta sig med visor och sånger som de kommer att vilja höra om och om igen. Allt från Mamma Mu och Astrid Lindgren till musik från nyare barnfilmer och svängig världsmusik.

I Radioapans knattekanal hör barn också jämnåriga som framför allt från dagissånger till bidragen från Lilla Melodifestivalen.

Kanalen bygger delvis på identifikation - kanske väcks lusten att själv göra musik när man hör andra i ens egen ålder göra det med liv och lust. Lusten att spela och sjunga själv.

Musik är lockande, utvecklande och engagerande och barn älskar att lyssna och sjunga med. Kroppen blir fri och hoppig, rimmen rullar på tungan och finurliga texter väcker egna funderingar. Det svenska språket i alla sina möjliga och omöjliga former hörs i Radioapans knattekanal.

Vi hoppas också att Radioapans knattekanal ska inspirera svenska kompositörer och artister att göra ny musik för barn - det finns en hel kanal att fylla på!

Gör du barnmusik? Hör av dig till oss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista