"Utmaningen har blivit ännu tuffare"

Kommunfullmäktige i Piteå har klubbat igenom en tidsfrist för projektet kring multiarenan på Pitholm. Om finansieringen av travdelen på Multiarenan på Pitholmsheden inte är klar före årsskiftet så kommer Piteå kommun att bygga det planerade ridstallet någon annanstans. Det beslutade kommunfullmäktige under måndagen. För Multiarenas intresseförening innebär det beslutet att man får kniven på strupen:

- Om ridklubbens verksamhet inte placeras på Pitholm är Multiarenaprojektet så gott som dött, säger Caroline Trapp, ordförande i intresseföreningen.

Besked om ett slutdatum för när finansieringen av travdelen kring Multiarenaprojektet ska vara klart tas emot med blandade känslor av Piteå Ridklubb, säger Lars-Ivar Pettersson som sitter med i styrelsen för Ridklubben. Å ena sidan så vill man gärna få helt nytt ridhus på Pitholm, men å andra sidan har ridklubben länge väntat på ett besked från kommunen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista