1 av 4
Samiska teaterns chef Lillemor Mauritzdotter
2 av 4
Länskonstnären Lena Ylipää
3 av 4
Moderaternas starke man i Kiruna Hans Swedell
4 av 4
Filmfestivalgeneralen Roger Bergström

Gränslös kultur och politik

Nya storlän och kultur över gränserna diskuterades i onsdagens Puls. Lyssna gärna igen genom att klicka på den gula knappen högst upp till höger!

Norrbotten, Västerbotten och delar av Västernorrland tillsammans i en region. Det blev beslutet i Sundsvall där 36 politiker från hela Norrland hade samlats för att ta beslut om en ny regionindelning. Puls gästades av en av kritikerna Hans Swedell, moderat oppositionsråd från Kiruna.

Det det handlade mycket om kultur också i onsdagens Puls.

Lena Ylipää har arbetat snart två år som länskonstnär i Norrbotten och pratade mycket om det gränslösa samarbete som finns inom konsten.

Lillemor Mauritzdotter Nyhlén, chef för samiska teatern, höll med att det är bra för kulturen att öppna upp gränserna men de långa avstånden kan vara ett hinder.

Nitton filmpremiärer blir det på Arctic Light Filmfestival. Roger Bergström, ordförande i föreningen som arrangerar, berättade om några av godbitarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".