1 av 5
Dilba på Melodifestivalen i Luleå 2011. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 5
Pernilla Andersson Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
3 av 5
Jenny Silver på Melodifestivalen i Luleå 2011. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
4 av 5
Danny på Melodifestivalen i Luleå 2011. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
5 av 5
Pernilla Andersson på Melodifestivalen i Luleå 2011. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Nervigast och coolast?

Pernilla Andersson i morgonstudion inför Melodifestivalen i Luleå
13 min

Snart drar det ihop sig till pressträff i Coop Arena, där samtliga artister ska presenteras för media. Vår reporter Andrea Dahlkild är på plats och jag ser fram emot en rapport därifrån efter 15 i Puls denna torsdag.

Själv pusslar jag vidare med morgondagens show och har glädjande nyheter: Segertippade Danny gästar programmet och även Jenny Silver som har rubricerats som en möjlig bubblare. Christer Björkman vivrvlar in i hotellobbyn under en fikapaus i arenan och så får vi besök av Melodifestivalklubben. 16 medlemmar finns på plats i Luleå och vi gästas av en entusiast som inte bara ska avnjuta premiären i Luleå utan planerar att vara med på varenda deltävling.

En som tyvärr INTE är med på fredag är Dilba. Synd. Jag gillar hennes låtar. Men trots att hon är en av de mer namnkunniga i startfältet när jag en misstanke om att hon också är en av de mest nervösa. Hon är först ut i den första deltävlingen. Tillsammans med hennes manager har jag försökt få till en intervju men den sista sms-korrespondensen sent igårkväll utmynnade i att det defintivt var kört för en intervju med Dilba i Melodifestival-Puls. Ögonblicken av luckor i schemat behöver hon enligt utsago vila. Jag håller tummarna för att vilan funkar och att hon strålar på lördag i skarpt Melodifestival-läge.

En som däremot lät morgonpigg som en lärka - och cool värre - var Pernilla Andersson. Hennes låtar är bland de mest spelade i P4 och hon gästade morgonprogrammet den här morgonen. Jag var sen till ett nyhetsmöte men var ändå tvungen att sitta kvar i bilen och lyssna på det intressanta samtalet med programledarna Johan och Ellika. Du som missade har chansen här.

Förresten....du som inte ens har lust att svara på vår kunskapsfråga har ändå en chans att vinna biljetter till generalrepetitionen på fredag: Bland våra facebookvänner lottar vi ut ett par biljetter. Vill du maximera dina chanser så svarar du på frågan OCH blir vår vän på facebook:)

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".