Jag är inte bara radioproducent...

...jag är mamma också. Och nu drar jag vilken sekund som helst - bara ekonyheterna drar igång 16.45 och mitt arbetspass i radiohuset är över. Men kvällens mamma-uppdrag platsar faktiskt på Melodifestival-bloggen!

Jag rusar för att kl 17 vara med i norra hamnen i Luleå när det är generalrepetition för den välkomstshow som artisterna ska bjudas på. Det är ett preludium till den VIP-middag de ska äta på Bistro Norrland ikväll. I denna utomhusföreställning på isen är konståkning en del av det hela. Själv är jag usel på skridskor men har döttrar som är desto vackrare. Tillsammans med klubbkompisar ska de isdansa till livemusik i facklornas scen. Jag har ingen aning om hur det kommer att se ut men är förväntansfull!

Själv spelar jag en biroll av rang. Jag ska tända facklor och dra av överdragskläder inför föreställningen kl 20.00. Men en gång reporter alltid reporter - det blir nog svårt att inte göra lite artist-spaningar där på isen. Så vi hörs om saken imorgon...

Lena Callne

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".