Försäkringsbryderi, Windows Vista och varför älskar vi rea

P1 onsdag kl 10.03, natt mot torsdag kl 00.03 och söndag kl 14.00

Rätt försäkrad?
Har du många försäkringar och känner dig säker om något skulle hända? Du kanske inte ska vara så säker, bara för att du har många försäkringar behöver det inte betyda att du är rätt försäkrad! Plånboken har pratat med barnfamiljen, Lennartsson- Normann, som trodde att de var välförsäkrade, men insåg att de hade brister i sitt försäkringsskydd.
Plånbokens försäkringsexpert Gunnar Olsson reder ut begreppen. 

Windows Vista
Det nya operativsystemet, Windows Vista har kommit och en stor reklamkampanj har startat, men är systemet så bra som man tror och är det värt pengarna? Martin Appel som är konsumentredaktör på PC för Alla tittar på det nya systemet.

Minister vill skärpa reglerna för sparkassor
Efter att Plånboken granskat opålitliga sparkassor vill nu finansmarknadsministern, Mats Odell, tillsätta en utredning för att se om det behövs skärpta regler när det gäller sparkassor.

Reahysteri
Vad får oss att köa mitt i natten för lite billigare böcker? Vad är det för psykologiska mekanismer som gör att vi älskar realisationer? Etnolog Magdalena Petersson vid Centrum för konsumtionsvetenskap i Göteborg resonerar kring bokrean.

Plånbokens expert på privatekonomi, Anders Andersson, svarar på lyssnarfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista