Vingklippt myndighet drabbar konsumenter och "Sveriges mest hatade skatt" slopas

P1 onsdag 11/4 10.03, torsdag 12/4 00.03, söndag 15 april 14.03

Är det rimligt att ett statligt verk mer eller mindre stannar upp på grund av en flytt? För sedan Konsumentverket packat väskorna och begivit sig från Stockholm till Karlstad har effektiviteten halverats, 90 fastanställda sagt upp sig och på åtta månader har då inte någon ordinarie generaldirektör synts till. Flytten har kostat 86 miljoner kronor och den största delen får verket stå för själv därför blir det just nu inte tal om att ersätta alla som valt att sluta.

Vad betyder det här för oss konsumenter?

Flytten beordrades av den förra, tillika socialdemokratiska, regeringen men vad vill den borgerliga alliansen. I Plånboken berättar statsekreteraren på integrations- och jämställdhetsdepartementet Christer Hallerby vad Allians för Sverige vill med Konsumentverket. 

Till årsskiftet är det dags att säga adjöss och goodbye till fastighetsskatten. Men istället införs en kommunal avgift och höjd reavinstskatt, det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen. Blir det billigare att äga hus i Sverige nu när Sveriges Mest Hatade Skatt försvinner? Anders Andersson kommer till studion och berättar. 

Dessutom kommer Margareta Brattström och svara på några av de lyssnarfrågor som kommit in angående familjerätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista