Gymnasieelver från Helsingborg testar sminkborttagningsmedel för Plånbokens räkning

Hur skyddar man sig mot dåliga råd?

P1 onsdag 18/4 10.03, torsdag 19/4 00.03, söndag 22/4 14.03

Finansinspektionen kritiserar bankerna för att de tar reda på för lite om din ekonomiska situation innan de ger dig råd. Dessutom är det oklart när de ger råd och när de försöker sälja på dig sina produkter. Plånboken får besök av Annika Hernodh från Konusmenternas bank - och finansbyrå, som berättar att man faktiskt har rätt att klaga på, och till och med reklamera sin rådgivning, om man fått råd som inte passar ens ekonomiska situation. A och O är att få med sig en dokumentation av vad som faktiskt sagts och gjorts under rådgivningen, något som bankerna är skyldiga att lämna ut, men ibland missar.

Även i detta program handlar det om Konsumentverkets problem, nu kritiseras de av Riksrevisionen för att ha sålt tidningen Råd och Rön utan att bjuda ut den på den öppna marknaden.

Vi testar också sminkborttagningsmedel tillsammans med några kräsna konsumenter - Vad ska man använda för att få bort sminket bäst och billigast?

Dessutom svarar Carina Lundgren från Råd och Rön på lyssnarnas konsumentfrågor - Vem är det egentligen som ska ersätta vem om den hyrda videofilmen trasslar in sig i videobandspelaren?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista