Flytvästtest

Hur många kip får man för en krona?

P1 onsdag 4 juli

När du reser utomlands måste du växla pengar, frågan är bara hur du ska gå till väga – vad är billigast och vad är säkrast? Annika Creutzer, tillträdande chefredaktör på Privata Affärer och privatekonom på Skandiabanken berättar hur man ska tänka beroende på vart man ska resa.

Flytväst är en billig och bra livförsäkring när du rör dig på vattnet, men frågan är ju vilken väst man ska välja? Plånbokens testpanel, Hasse Willén, Fatima Blom och Hugo Kittel, provar både räddningsvästar och flytplagg under överinseende av Olle Axenborg från SIS, Swedish Standards Institute.

Veckans sommarsamtal är med Jan Fager på ERK, Etiska Nämnden mot Könsdiskriminerande reklam, och så svarar Margareta Brattström på frågor om familjerätt.

Efterlysning! Har du sagt upp bekantskapen med dina syskon på grund av en arvstvist? Under sensommaren kommer vi göra ett program arvstvister, så hör gärna av dig till oss, planboken@sr.se, och berätta vad som hänt dig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".