Hur goda är God El?

P1 onsdag 1 augusti

Du har säkert sett tevereklamen där Lasse Åberg uppmanar dig att byta till God El – Sveriges enda elbolag som ger all sin framtida avkastning till välgörenhet och dig låga priser! Ja, så låter det i alla fall… 50 000 svenskar har också följt uppmaningen och får nu sin el av God El.

Men hur goda är egentligen God El, hur mycket är det som skänks till välgörande ändamål och hur låga är egentligen deras elpriser? Du hör vad elbolagets VD Stefan Krook själv säger när Plånboken tar sig en titt på en av Sveriges snabbast växande elleverantörer.

Vad är det som avgör hur dina semesterbilder blir? Är det dina fotokunskaper eller tekniken som tar fram bilderna som bestämmer? Vi skickade in ett antal digitala bilder till olika företag som framkallar fotografier för att se skillnaden. Till vår hjälp har vi fotografen Carl Dahlstedt.

Du hör också Bertil Elenius som jobbat i konsumenternas tjänst sen 1974 och vår expert i frågor av privatekonomisk karaktär, Anders Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista