2007-08-01

-Resebolagens marknadsföring granskas
-Cancerframkallande medel i kosttillskott
-Nordens mest missnöjda småföretagare

Resebolagens marknadsföring granskas
Konsumentverket har inlett en granskning av flera resebolag apropå deras marknadsföring av billiga resor, det skriver DinaPengar. Företagen krävs på svar angående de resor de marknadsför som ”billigast”, till exempel hur många billiga resor som finns tillgängliga från början och hur länge kampanjen fortsätter efter att resorna är slut.

Enligt Marknadsföringsbolagens direktiv så får man inte använda vilseledande information i marknadsföring, vilket betyder bland annat att när det marknadsförda priset inte gäller, när biljetterna är slutsålda till en eller flera destinationer, ska marknadsföringen omedelbart upphöra eller ändras.

De företag som granskas är bland andra Swebus Express, BIG Travel, Apollo och Kalmarflyg, och KO kommer under början av augusti lämna svar till resebolagen.

Cancerframkallande medel i kosttillskott
Livsmedelsverket varnar för ett parti av kosttillskottet Tegreen 97, som sålts via Internet till privatpersoner i Sverige. Enligt EU:s varningssystem innehåller kosttillskottet det cancerframkallande medlet bensapyren, som också kan ge skador på arvsmassan. Livsmedelsverket avråder från konsumtion, men säger också att enstaka intag under kort tid innebär en väldigt liten risk.

Nordens mest missnöjda småföretagare
Sverige har Nordens mest missnöjda småföretagare, det visar en undersökning som intresseorganisationen Företagarna har låtit göra. 2800 småföretagare i hela Norden har fått betygsätta företagsklimatet i sitt land, och svenskarna är alltså mest missnöjda. Mest nöjda uppges finnarna vara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista